Як зберігати і набирати інсулін для шприц-ручок та шприців?
Умови зберігання інсуліну
Препарати інсуліну та картриджі, які використовуються, повинні зберігатися при температурі 2-8 °С у темному місці, в холодильнику, подалі від морозильної камери. При цій температурі інсулін зберігає свої біологіеские і асептичні якості до строку, зазначеного на упаковці.
Флакони з інсуліном або шприц-ручки, которые используются каждый день, могут храниться при комнатной температуре в течение 1 месяца. После инъекций обязательно надо убрать флакон с инсулином в бумажную упаковку или чехол для шприц-ручки, поскольку активность инсулина снижается под действием прямого солнечного света.
Прямые солнечные лучи ускоряют потерю биологической активности инсулина в 100 раз!
Инсулин нельзя сдавать в багаж при перелетах на самолетах для предотвращения риска замораживания.
В одном инсулиновом шприце можно смешивать только инсулины одной фирмы - производителя.
Якщо потрібно вводити інсулін тривалої дії, необхідно перемішувати його (покатати флакон між долонями до тих пір, поки розчин не стане рівномірно мутним). Для того щоб перемішати НПХ інсулін або інсулін комбінований у шприц-ручках, перед ін'єкцією треба зробити 10-12 поворотів шприц-ручки на 180º.
Послідовність дій при наборі інсуліну
1. Подготовить флакон с инсулином и шприц. Инсулин, который используется, может храниться при комнатной температуре не выше 25 °С, в защищенном от света месте до 6 недель. Этот период сокращается до 4 недель при использовании картриджей, так как шприц-ручки часто носят в кармане при температуре близкой к температуре тела.
2. Набрать в шприц столько воздуха, сколько единиц инсулина необходимо будет набрать позже. Ввести воздух во флакон.
3. Спочатку набрати у шприц трохи більше інсуліну, ніж необхідно. Це роблять для того, щоб легше було видалити бульбашки повітря, які потрапили в шприц. Для цього треба злегка постукати по корпусу шприца і випустити з нього зайве кількість інсуліну разом з повітрям у флакон.
Препарати інсуліну та картриджі, які використовуються, повинні зберігатися при температурі 2-8 °С у темному місці, в холодильнику, подалі від морозильної камери. При цій температурі інсулін зберігає свої біологіеские і асептичні якості до строку, зазначеного на упаковці.
Флакони з інсуліном або шприц-ручки, которые используются каждый день, могут храниться при комнатной температуре в течение 1 месяца. После инъекций обязательно надо убрать флакон с инсулином в бумажную упаковку или чехол для шприц-ручки, поскольку активность инсулина снижается под действием прямого солнечного света.
Прямые солнечные лучи ускоряют потерю биологической активности инсулина в 100 раз!
Инсулин нельзя сдавать в багаж при перелетах на самолетах для предотвращения риска замораживания.
В одном инсулиновом шприце можно смешивать только инсулины одной фирмы - производителя.
Якщо потрібно вводити інсулін тривалої дії, необхідно перемішувати його (покатати флакон між долонями до тих пір, поки розчин не стане рівномірно мутним). Для того щоб перемішати НПХ інсулін або інсулін комбінований у шприц-ручках, перед ін'єкцією треба зробити 10-12 поворотів шприц-ручки на 180º.
Послідовність дій при наборі інсуліну
1. Подготовить флакон с инсулином и шприц. Инсулин, который используется, может храниться при комнатной температуре не выше 25 °С, в защищенном от света месте до 6 недель. Этот период сокращается до 4 недель при использовании картриджей, так как шприц-ручки часто носят в кармане при температуре близкой к температуре тела.
2. Набрать в шприц столько воздуха, сколько единиц инсулина необходимо будет набрать позже. Ввести воздух во флакон.
3. Спочатку набрати у шприц трохи більше інсуліну, ніж необхідно. Це роблять для того, щоб легше було видалити бульбашки повітря, які потрапили в шприц. Для цього треба злегка постукати по корпусу шприца і випустити з нього зайве кількість інсуліну разом з повітрям у флакон.
Інші статті